top of page

YouTube Reklamları: 2022 İçin Eksiksiz Başlangıç ​​Kılavuzu

YouTube reklamcılığının nasıl çalıştığını öğrenin. Bir YouTube video kampanyasının nasıl başlatılacağı ve optimize edileceği konusunda adım adım kolay bir kılavuz.


YouTube, aylık 2 milyar YouTube kullanıcısına ulaşmak için kullanabileceğiniz güçlü bir reklam platformuna sahiptir. YouTube video kampanyaları oluşturarak, işletmeniz için en önemli kişileri bulmak için kullanıcıları ilgi alanlarına, demografilerine veya yaşam olaylarına göre hedefleyebilirsiniz.

Bu başlangıç ​​kılavuzunda, YouTube reklamcılığı hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz. Özellikle, aşağıdaki konuları ele alacağız:

YouTube Reklamcılık Kılavuzu

  • YouTube'da Nasıl Reklam Verilir - YouTube reklamlarının nasıl çalıştığına ve başlamak için neye ihtiyacınız olduğuna dair genel bir bakış.

  • YouTube Reklam Türleri – mevcut reklam biçimlerinin ve her bir türün ne zaman kullanılacağının açıklaması.

  • YouTube Reklam Kampanyası Nasıl Oluşturulur - ilk YouTube ücretli kampanyanızı nasıl oluşturacağınıza ilişkin adım adım talimatlar.

  • Kampanyalarınızı Optimize Etmeye Yönelik İpuçları – reklam maliyetlerinizi azaltmak ve dönüşümleri artırmak için uygulanabilir ipuçları.


YouTube'da Nasıl Reklam Verilir?


YouTube Reklamları Nasıl Çalışır?

YouTube reklamlarının nasıl çalıştığına genel bir bakışla başlayalım. YouTube'da reklam vermek için dört şeye ihtiyacınız var:

  1. Bir YouTube kanalı

  2. Google Ads Hesabı

  3. Bir veya daha fazla video reklam

  4. Bir veya daha fazla video kampanyası oluşturun

1. YouTube Kanalı – Bu, işletmenizin YouTube'daki evidir. Kişisel markanızı veya işinizi temsil edebilir.

Tüm reklamların önce YouTube'a yüklenmesi ve ardından bir kampanyada kullanılması gerektiğinden, bir YouTube kampanyası oluşturmadan önce bir YouTube kanalınızın olması gerekir.

YouTube'da ücretli bir kampanya yürütmek için çok sayıda videonuz veya aboneniz olması gerekmediğini, ancak reklamlarınızı barındıracak bir kanalınızın olması gerektiğini açıklığa kavuşturayım.


2. Google Ads Hesabı – YouTube için tüm reklam kampanyaları Google Ads üzerinden yürütülür. Google Ads ile Google Arama, Gmail, Keşfet ve tabii ki YouTube dahil olmak üzere tüm Google ağlarında (ürünler ve ortak web siteleri) kampanyalar yayınlayabilirsiniz.

En iyi sonuçlar için, YouTube ücretli kampanyalarınızın etkinliğini ölçebilmeniz için dönüşüm izlemeyi de etkinleştirmelisiniz.

3. Video Reklamlar – Aşağıda göreceğiniz gibi, kampanyalarınızla ne elde etmek istediğinize bağlı olarak oluşturabileceğiniz farklı türde reklamlar vardır. Bir videodan önce veya sonra, video arasında, YouTube arama sonuçlarında ve diğer birçok yerde gösterilen reklamlar oluşturabilirsiniz.

Ne tür reklam biçimleri tasarlayabileceğinize ilişkin yönergeler (aşağıda bununla ilgili daha fazla bilgi vardır) vardır, ancak reklamları bir kampanyaya eklemeden önce kendi YouTube kanalınıza yüklemeniz bir ön koşuldur.

4. Video Kampanyaları – İşletmeniz için doğru hedef kitleyi hedeflemek için YouTube'da oluşturabileceğiniz bir dizi kampanya vardır. Daha fazla görüntüleme veya abone elde etmek veya marka bilinirliğini artırmak veya satışları veya kombinasyonları artırmak için belirli bir videoyu tanıtmak için kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Fırsatlar sonsuzdur. Her kampanya için hedef kitlenizi, bütçenizi, reklamlarınızı ve reklamlara harcanan her doların pozitif bir yatırım getirisi oluşturacağından emin olmak için birçok başka seçeneği belirleyebilirsiniz.


YouTube Reklam Türleri


Bir YouTube video kampanyası oluşturmanın ayrıntılarına girmeden önce, ne tür reklamlar oluşturabileceğinizi, hangi biçimi kullanacağınızı ve her bir reklam türünün amacını anlamak önemlidir.

YouTube'da dört tür reklamınız olabilir:

  1. Atlanabilir yayın içi reklamlar

  2. Tampon reklamlar

  3. Atlanamayan yayın içi reklamlar

  4. Feed içi video reklamlar

1. Atlanabilir yayın içi reklamlar – Bu reklamlar, YouTube'daki diğer videoların öncesinde, sırasında veya sonrasında görünebilir.

Reklamlar, kullanıcıya "Reklamı Geç" düğmesini tıklayıp reklamı kapatma seçeneği vermeden önce 5 saniye oynatılır.


Atlanabilir yayın içi reklamları kullanırken, bir izleyici videonuzun en az 30 saniyesini, videonuzun tamamı 30 saniyeden kısaysa veya kullanıcı reklamlarınızla etkileşime girerse (daha fazla bilgi edinmek için reklamı tıklarsa, yani ).

Atlanabilir yayın içi reklamlar, satışlar, olası satışlar oluşturma, web sitenize trafik çekme ve marka bilinirliğini artırma dahil olmak üzere her türlü kampanya için mükemmeldir.


2. Bumper reklamlar – Bu reklamlar YouTube'daki diğer videolardan önce, video sırasında veya sonrasında görünebilir ancak maksimum uzunlukları 6 saniyedir. Kullanıcıların reklamları atlama seçeneği yoktur, bu nedenle reklamın bitmesini beklemek zorunda kalırlar.


Bumper reklamları kullanırken, Hedef BGBM teklifini kullanan gösterimler üzerinden ücretlendirilirsiniz. Bu teklif seçeneği ile, reklamınızın gösterildiği her bin kez ne kadar ödemek istediğinizi belirtebilirsiniz.

Bumper reklamlar çoğunlukla marka bilinirliği kampanyaları için uygundur.


3. Atlanamayan yayın içi reklamlar – Bu reklamlar, YouTube'daki diğer videoların öncesinde, sırasında veya sonrasında görünür.

Atlanabilir yayın içi reklamlardan temel farkları, kullanıcıların reklamı atlama seçeneğinin olmamasıdır.

Bumper reklamlarla (aynı zamanda atlanamayan) temel fark, atlanamayan yayın içi reklamların (6 saniye yerine) 15 saniyeye kadar uzun olabilmesidir.


Atlanamayan yayın içi reklamları kullanırken, Hedef BGBM teklifini kullanan gösterimler üzerinden ücretlendirilirsiniz. Bu teklif seçeneği ile, reklamınızın gösterildiği her bin kez ne kadar ödemek istediğinizi belirtebilirsiniz.

Atlanamayan yayın içi reklamlar, marka bilinirliği kampanyaları ve satışları artırmak için mükemmeldir.


4. Feed içi video reklamlar – Bu reklamlar YouTube ana sayfasında, YouTube arama sonuçlarında, ilgili YouTube videolarının yanında veya önerilen videolar olarak görünür.

Feed içi video reklam, bir küçük resim (videonuzdan) ve reklamı oluştururken seçtiğiniz metni gösterir.


Feed içi video reklamları kullanırken, izleyiciler bir küçük resmi tıkladığında ve video reklamınızı izlediğinde (daha sonra ne yapacaklarından bağımsız olarak) ücretlendirilirsiniz.

Feed içi video reklamlar, daha fazla görüntüleme ve abone elde etmek ve ayrıca satış yapmak için harika çalışır.

İşte en önemli YouTube reklam türlerinin ve her birinin ne işe yaradığının bir özet tablosu.



Reklam Türü

Süre

Atama

Maliyet

Atlanabilir yayın içi reklamlar

5 saniye

Diğer videolardan önce, sırasında veya sonrasında.

Kullanıcılar, reklamı 30 saniye boyunca veya reklamın tamamını izler veya reklamla etkileşime girer.

Tampon reklamlar

6 saniye

Diğer videolardan önce, sırasında veya sonrasında.

Bin gösterim başına ödeme yapın.

Atlanamayan yayın içi reklamlar

15 saniye

Diğer videolardan önce, sırasında veya sonrasında.

Bin gösterim başına ödeme yapın.

Feed içi video reklamlar

Herhangi bir uzunluk

YouTube ana sayfası, YouTube arama sonuçları, ilgili YouTube videolarının yanında.

Bir kullanıcı reklamla etkileşime girer.


Artık YouTube reklamlarının nasıl çalıştığına dair iyi bir fikriniz olduğuna göre, nasıl bir Google Ads kampanyası oluşturacağınızı görelim.


Adım Adım YouTube Reklam Kampanyası Nasıl Oluşturulur


Yeni bir YouTube kanalı oluşturduğunuzda veya YouTube'da yeni bir video yayınladığınızda iki seçeneğiniz vardır.

İlk seçenek, videonuzun YouTube'da organik olarak sıralanmasını ve hak ettiği ilgiyi görmesini beklemek, ikinci seçenek ise ücretli reklamları (yani YouTube reklamları) kullanarak videoyu doğru kitlenin önüne yerleştirmek ve görüntüleme veya abone kazanmaktır.

İlk seçeneği seçerseniz, YouTube SEO'da ustalaşmanız ve YouTube'da organik sıralama zaman aldığından sabırlı olmanız gerekir. Bu harika bir stratejidir ve uzun vadeli sonuçlar üretebilir, ancak daha hızlı bir seçenek arıyorsanız, en iyi yöntem değildir.

Videonuza mümkün olan en hızlı şekilde dikkat çekmek istiyorsanız, tek seçeneğiniz ücretli reklamlardır.

Video görüntülemelerini artırmak için ücretli bir kampanya kullanmanın artıları ve eksileri şunlardır:


Artıları

  • Video görüntülemeleri oluşturabilir ve sosyal kanıt kazanabilir. Çok sayıda izlenen videoların, daha az izlenen videolara göre başkaları tarafından izlenme olasılığı daha yüksektir.

  • Kitle hedefleme çok spesifik olabilir ve bu, videolarınızı izlemesi, beğenmesi ve abone olması muhtemel kişilere göstermenize olanak tanır.

  • Kampanyalarınızın nasıl performans gösterdiğine dair ayrıntılı istatistikler edinebilir, böylece videoyu kaç kişinin izlediğini, kaç aboneye abone olduğunu vb. öğrenebilirsiniz.

Eksileri

  • Ücretsiz değil. Size kampanya maliyetlerinizi düşürme teknikleri göstersem de, bunun için bir bütçenizin olması gerekir.

  • Tanıtımını yapacağınız videonun, kullanıcıların ilgisini çekecek kadar iyi olması gerekir. Bu kampanya türü tüm nişler için işe yarar ancak tüm videolar için geçerli değildir.

Bunun kanalınız ve videolarınız için işe yarayan bir strateji olup olmadığını test etmek üzere bir kampanya oluşturmak için şu adımları izleyin:


Google Ads hesabınıza giriş yapın ve YENİ KAMPANYA düğmesini tıklayın.

"Hedef kılavuzu olmadan Kampanya Oluştur"u seçin ve DEVAM'ı tıklayın.

Kampanya türü olarak VİDEO'yu seçin.

Kampanya alt türü olarak ÖZEL VİDEO KAMPANYASI'nı seçin ve DEVAM'ı tıklayın.

Bir sonraki ekranda aşağıdaki ayarları özelleştirin:

Kampanya adı – kampanyanız için anlamlı bir ad sağlayın.

Teklif stratejisi – MAKSİMUM GBM'yi seçin. Bu teklif seçeneği ile, reklamınız görüntülendiğinde ödemek istediğiniz maksimum tutarı belirleyebilirsiniz.

Bütçe ve tarihler – bütçe türü için GÜNLÜK'ü seçin ve bu kampanyada günlük olarak harcamak istediğiniz maksimum tutarı belirleyin.

Genel bir kural olarak, herhangi bir türde Google Ads kampanyası yürütürken, her zaman düşük bir bütçeyle başlamalı, sonuçları analiz etmeli ve olumlu bir yatırım getirisi sağladığı sürece bütçenizi kademeli olarak artırmalısınız.

Bu video kampanyası için günlük 10$'lık bir bütçeyle başlayabilirsiniz. Kampanyayı iki hafta yayında bırakın ve bütçenizi performansa göre ayarlayın.

Ayarların geri kalanını aşağıdaki gibi ayarlamak için aşağı kaydırın:

Ağlar – Reklamlarınızın YouTube dışındaki web sitelerinde değil, YouTube arama sonuçlarında ve YouTube videolarında gösterilmesini sağlamak için "Görüntülü Reklam Ağı'ndaki video iş ortaklarını" hariç tutabilirsiniz.

Konumlar – "Başka bir konum girin"i kullanın ve potansiyel izleyicilerinizin/abonelerinizin yaşadığı ülkeleri hedefleyin.

Halihazırda kurulu bir kanalınız varsa, en çok video görüntülemeyi hangi ülkelerin oluşturduğunu öğrenmek ve bunları ücretli kampanyanızda hedeflemek için Kanal Analizinizdeki "Coğrafya" raporunu kullanabilirsiniz.

YouTube Studio'yu ziyaret ederek "Coğrafya" raporunu görüntüleyebilir ve ardından sol menüden Analytics'i seçebilirsiniz.

GELİŞMİŞ MOD sekmesine tıklayın ve ardından COĞRAFYA'yı seçin.

Sonuçları ülkeye, görüntüleme sayısına, izlenme süresine vb. göre sıralamak için filtreleri kullanın.

Ayrıca YouTube kanalınızla ilişkili bir web siteniz veya blogunuz varsa, içeriğinizle hangi ülkelerin daha fazla ilgilendiğini bulmak için Google Analytics'teki GEOLOCATION raporunu kullanabilirsiniz.

Diller – kullanıcılarınızın konuştuğu dili seçin.

Envanter türü – “Standart Envanter” varsayılan değerini bırakın.

Hariç tutulan türler ve etiketler – reklamlarınızın henüz etiketlenmemiş içerik dışındaki tüm içerik türlerinde gösterilmesine olanak tanıyan varsayılan değerlerini bırakın.

İlgili videolar – Bu seçenek, YALNIZCA mobil cihazlarda reklamınızın altında görünebilecek 2 ila 5 ilgili videoyu göstermenize olanak tanır. Bu güzel bir özellik ancak bu kampanyanın amacı doğrultusunda yalnızca belirli bir videoya odaklanmak istiyoruz, bu yüzden bunu boş bırakın ve sonraki adımlara geçin.

Ardından, bu değerleri görüntülemek ve yapılandırmak için EK AYARLAR açılır menüsüne tıklayın.

Cihazlar – varsayılan değerleri bırakın.

Sıklık sınırı – Sıklık sınırı, reklamların aynı kullanıcıya kaç kez gösterileceği konusunda bir sınır belirlemenize olanak tanır.

"Gösterim sıklığı üst sınırını" kontrol edin ve "Gösterim üst sınırını" günde 2 olarak ayarlayın. Bu, sistemi aynı reklamı aynı kullanıcıya günde en fazla 2 kez göstermeye zorlayacaktır.

"Görüntüleme sıklığını sınırla"yı kontrol edin ve "Görüntüleme üst sınırını" haftada 1 olarak ayarlayın. Bu, sistemi, reklamınızı daha önce görüntülemiş veya etkileşimde bulunmuş kullanıcılara aynı reklamı (bir hafta boyunca) göstermemeye zorlar.

Bu iki ayarın kombinasyonu, reklamlarınızın erişimini genişletecek ve reklamlarınızı mümkün olduğunca çok kişiye gösterecektir.

Reklam planı – varsayılan ayarları koruyun.

Üçüncü taraf ölçümü – varsayılan ayarları koruyun.


Bir sonraki adım, bir reklam grubu oluşturmak ve hedef kitlenizi tanımlamaktır. Bu, kampanyalarınızın başarısı için çok önemli bir adımdır.

Reklamlarınızı yanlış hedef kitleye göstermek, bütçenizi ve görüntülemelerinizi boşa harcar, bu nedenle, video reklamınızla tam olarak hangi insan grubunun ilgilenme olasılığının daha yüksek olduğunu bulmak için biraz ödev yapmaya çalışın.

Bazı fikirler almak için aşağıdaki işaretçileri kullanın:

Demografi – reklamınızla alakalı olmadığından %100 emin olduğunuz bir kitle grubunu hariç tutun.

Örneğin, reklamınız gençleri hedefliyorsa, '55-64' ve '65+' yaş gruplarını güvenle hariç tutabilirsiniz.

Mevcut kitlenizin sahip olduğu demografik özellikleri öğrenmek için Video Analytics'teki "İzleyici Yaşı" ve "İzleyici Cinsiyeti" raporlarını ve Google Analytics'teki Demografi Raporunu görüntülemeniz önemle tavsiye edilir.

Tüm "Bilinmeyen" grupları işaretli tutun. "Bilinmeyen" gruplardan herhangi birini kaldırmak, erişiminizi sınırlayacaktır.

Kitle Segmentleri – reklamlarınızı kimlerin göreceğini belirlemek için kitle segmentlerini kullanabilirsiniz. En iyi uygulamalar için şu ipuçlarını izleyin:

Kanalınızla ilişkilendirilmiş bir web siteniz varsa, kampanyalarınızda mevcut web sitesi ziyaretçilerinizi hedefleyin. Videonuzu, markanıza zaten aşina olan kişilere göstermek, insanların videonuzu izleme ve videonuzla etkileşim kurma şansınızı artıracaktır.

Bunu yapmak için GÖZAT düğmesini tıklayın ve “İşletmenizle nasıl etkileşim kurdular”ı seçin, WEB SİTESİ ZİYARETÇİLERİ'ni genişletin ve "TÜM WEB SİTESİ KULLANICILARI"nı seçin.

Ardından, “Kim oldukları”, “İlgi alanları ve alışkanlıkları nelerdir”, “Aktif olarak ne araştırıyorlar veya planlıyorlar” seçeneklerini gözden geçirmeli ve en alakalı kitleleri seçmelisiniz.

Bundan daha önce bahsetmiştim, ancak hangi kitleleri dahil edeceğinizi bulmanın en iyi yolu, Google Analytics raporlarınıza ve özellikle İlgi Alanları raporuna (Kitle > Demografi > İlgi Alanları altında bulunur) bakmak ve işletmeniz için daha değerli olan kitleleri eklemektir.

Sonraki adım, video reklamlarınız için anahtar kelimeler belirlemek, konuları seçmek ve yerleşimleri seçmektir.

Anahtar kelimeler – Bu kampanyadaki amacımız, video reklamımızı YouTube arama sonuçlarında ve ilgili videolarda göstererek daha fazla izlenme ve abone elde etmektir.

Anahtar kelimeler seçeneği bize, reklamlarımızı tam olarak hangi anahtar kelimelerin tetikleyeceğini belirleme fırsatı verir ve doğru anahtar kelimeleri kullanmak önemlidir.

Dikkat etmeniz gereken şey, izleyici boyutunu çok fazla sınırlamamaktır çünkü bu hem izlenme şansını azaltacak hem de maliyeti artıracaktır.

Anahtar kelimeleri eklerken, bir anahtar kelimenin hedef kitle boyutunu nasıl etkilediği hakkında bir fikir edinmek için "Kullanılabilir Gösterim Sayısı" tahminine bakın.

En iyi uygulamalar için, YouTube anahtar kelime araştırma sürecinde tanımlandığı şekilde videonuzu optimize etmek için kullandığınız anahtar kelimeleri kullanın .

Konular – belirli konularla ilgili içerikte reklam göstermeyi seçebilirsiniz. Bu tür kampanyalar için geçerli olmadığı için hiçbir konuyu işaretlemeyin.

Yerleşimler – reklamlarınızı göstermek için belirli kanalları veya videoları seçebilirsiniz. Bu kampanyayla elde etmek istediğimiz şey bu olmadığı için herhangi bir kanal belirtmeyin.

Bir sonraki adıma geçmeden önce, aşağıdakilerden emin olmak için demografinizi, kitle segmentlerinizi ve içerik ayarınızı bir kez daha gözden geçirin:

  • İnsanları en uygun demografik gruplarda hedefliyorsunuz

  • Doğru kitleleri hedefliyorsunuz

  • Videonuzun içeriğini doğru bir şekilde temsil eden anahtar kelimeleri hedefliyorsunuz.

Video Reklamları Oluşturun

İlk adım, videonuzun URL'sini belirtmektir. Videonuzun YouTube kanalınızda barındırılması için bir ön koşuldur. Bunu henüz yapmadıysanız , YouTube'a video yüklemek için buradaki talimatları uygulayabilirsiniz .

Sonraki adım, reklam biçimi olarak "Feed İçi Video Reklamı" seçmek, bir küçük resim seçmek ve reklamınız için bir başlık ve iki açıklama tanımlamaktır.

Önemli olan, reklamlarınızın masaüstü ve mobil cihazlarda nasıl görüneceğini incelemek ve başlığınızı buna göre ayarlamak için farklı reklam önizlemelerine (sağda) bakmaktır.

İdeal olarak, mobilde kesilmeyecek kısa bir başlık kullanmalısınız.

Başlıkların ve küçük resimlerin farklı varyasyonlarını test etmek istiyorsanız, aynı videoyla bir reklam daha oluşturabilir ve bunları paralel olarak yayınlayabilirsiniz. Daha sonra performansa göre kazananı seçebilirsiniz.

Bir teklif değeri belirleyin

Son adım, birisinin reklamınızı görüntülemesi için ödemek istediğiniz maksimum tutarı belirlemektir.

YouTube, kitle ayarlarınıza ve bütçenize bağlı olarak maksimum performans için kullanılacak bir miktar önerir.

Tekliflerin kampanya performansı üzerindeki etkisini görmek için onların önerisine uymayı veya farklı bir miktar kullanmayı seçebilir ve "Tahmini Performansınız" widget'ını inceleyebilirsiniz.

Verilen değerler tahminidir ve gerçek sonuçlardan farklı olabilir, ancak bu, mevcut bütçenizden ne tür sonuçlar bekleyebileceğinizi görmenin iyi bir yoludur.

Hazır olduğunuzda, ilk video kampanyanızı başlatmak için KAMPANYA OLUŞTUR düğmesini tıklayın!


Bir YouTube Reklam Kampanyasını Optimize Etmeye Yönelik İpuçları

Kampanyanızı başlattıktan sonra birkaç gün (ideal olarak 2 hafta) çalışır durumda bırakın ve ardından reklamınızın performansını analiz ederek veriye dayalı kararlar almaya başlayın.

Bunu, Google Ads'de bulunan bir dizi raporu inceleyerek yapacağız.


1. Videoları ve Video Analiz Raporlarını İnceleyin

Birincisi, Google Ads menüsünde VİDEOLAR altında bulunan Videolar raporudur.

Bu rapor size bir dizi yararlı metrik gösterir, bunlardan en önemlileri şunlardır:

Gösterimler – reklamlarınızın kaç kez sunulduğu.

Görüntülemeler – kaç kişinin videonuzun en az 30 saniyesini izlediğini veya reklamlarınızla etkileşime girdiğini. Bu, video olmayan reklamlardaki "Etkileşimler veya Tıklamalar"a eşdeğerdir).

Görüntüleme oranı – reklamınızı gördükten sonra videonuzu görüntüleyen kişilerin yüzdesi. Bu, tıklama başına ödeme reklamları için "Tıklama Oranı"na eşdeğerdir.

Ortalama Görüntüleme Başına Maliyet (CPV) – her bir video görüntülemesi için ne kadar ödediğiniz.

Kazanılan beğeniler, kazanılan görüntülemeler, kazanılan aboneler – kullanıcıların reklamınızı görüntüledikten sonra 7 günlük bir süre içinde gerçekleştirdiği işlemler. Bu işlemler için sizden ücret alınmaz.

Örneğin, bir kullanıcı reklamınızı görüntüledikten sonraki 7 gün içinde kanalınıza abone olursa, bu, Kazanılmış Aboneler olarak görünür .

Maksimum sonuç için Kazanılan eylemleri yakından izlemelisiniz. Bu sayılar zamanla artıyorsa, reklamlarınız başarılı demektir. İnsanlar kanalınıza geri dönüyor ve daha fazla video izliyor, izlenme sayınızı ve abone sayınızı artırıyor.

Daha fazla kişiye ulaşmak ve kazandığınız işlemleri artırmak için bütçenizi artırmayı denemelisiniz.

Öte yandan, bu sayıların düşük olduğunu fark ederseniz, video reklamlarınızı değiştirmeyi düşünmelisiniz çünkü insanlar içeriği yeterince ilginç bulmuyor ve daha fazla içerik tüketmek için kanalınıza geliyorlar.

VİDEOLAR altında incelenecek ikinci rapor ANALİTİK raporudur.

Raporda iki sekme bulunur:

  • Reklam verileri – Reklam verileri, videonuzun nasıl görüldüğünü ve reklam olarak tanıtıldığında nasıl performans gösterdiğini gösterir.

  • Organik veriler – Organik veriler, videonuzun organik performansını gösterir.

Anlamlı bir karşılaştırma yapmak için, reklamda tanıttığınız videonun zaten organik bir erişime sahip olması gerekir. Yepyeni bir videonun tanıtımını yapıyorsanız, bu rapor sizin için pek yararlı değildir.

Videonuzda mevcut veriler varsa, her iki raporda da kitleyi elde tutma oranını karşılaştırabilirsiniz. Organik kitleyi elde tutma , ücretli reklamlardan çok daha yüksekse, reklamlarınız için kitle hedefleme ayarlarınızı gözden geçirmelisiniz.

Düşük tutma, insanların videonuzu izlemediği anlamına gelir ve bu, videoyu yanlış kişilere gösterdiğinizin bir işaretidir.


2. Kitle Raporunu İnceleyin

İncelenecek bir sonraki rapor Kitleler raporudur. Bu rapor, reklamlarınızın farklı demografik özellikler için nasıl performans gösterdiğini gösterir.

Çeşitli demografik gruplar (özellikle YAŞ) için GÖRÜŞME ve KATILIM ORANI değerlerini analiz etmeli ve daha iyi performans gösteren gruplara göre hedefleme seçeneklerinizi ayarlamalısınız.

Örneğin, belirli bir yaş grubunun diğer gruplara göre daha az görüntüleme ürettiğini görürseniz, bütçenin daha iyi sonuçlar üretebilecek yaş gruplarına ayrılması için onu kampanyalarınızdan hariç tutabilirsiniz.


3. "Reklamların gösterildiği yerler" Raporunu inceleyin

İncelenecek başka bir yararlı rapor, "Reklamların gösterildiği yer" raporudur. Bu rapor, video reklamlarınızın gösterildiği yerleri (kanallar ve web siteleri) tam olarak gösterir.

Bu rapora İÇERİK menüsünden ulaşabilirsiniz.

Göstr'ye tıklayın. Sonuçları Gösterimlere göre sıralamak için sütuna tıklayın ve ardından GÖRÜNTÜLEME HIZI sütununu inceleyin.

En düşük GÖRÜNTÜLEME ORANI değerlerine sahip yerleşimleri belirleyin ve bunları kampanyalarınızdan hariç tutmayı düşünün.

Bir yerleşimi kaldırmak için yerleşim adının yanındaki onay kutusunu tıklayın ve DÜZENLE menüsünden KAMPANYADAN HARİÇ TUT'u seçin.

Düşük görüntüleme oranına sahip yerleşimleri kaldırarak, sistemi reklamlarınız için daha iyi yerleşimler bulmaya 'zorlayabilir' ve böylece kampanyalarınızın genel performansını iyileştirebilirsiniz.


4. Cihaz Raporunu İnceleyin

Bakılacak başka bir rapor, Cihazlar raporudur. Bu rapor, kampanyalarınızın farklı cihazlarda nasıl performans gösterdiğini gösterir.

Gösterimlerin ve görüntülemelerin çoğunun mobil cihazlardan gelmesi muhtemeldir. Bu durumda, -%100'lük bir teklif düşüşü belirleyerek diğer cihazlar için teklifleri düşürmeyi veya kampanyanızdan hariç tutmayı düşünebilirsiniz.

Daha sonra geri dönebilir, reklamlarınızı düzenleyebilir ve tamamen mobil cihazlar için optimize edebilirsiniz.


5. Öneriler Raporu

Sol menüden “Öneriler” seçeneğine tıkladığınızda, kampanyanızın performansını nasıl iyileştirebileceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Öneriler, kampanyalarınızla ilgili bir dizi ayarı inceleyen Google Ads AI sisteminden geliyor.

“Öneri Raporu” hakkında bilmeniz gereken üç şey var.

  1. Öneriler almak için, reklamlarınızın birkaç gün boyunca yayında olması gerekir, bu nedenle bu, 1. günden itibaren kullanılamayabilir.

  2. Tüm önerileri körü körüne takip etmeyin. Önerilen bir değişikliği kabul etmeden önce, kampanya hedeflerinizle eşleştiğinden emin olun.

  3. Kampanya performans puanınızı mümkün olduğunca %100'e yakın tutmaya çalışın. Bir öneri geçerli değilse, üç nokta menüsünü tıklayın ve KAPAT'ı seçin. Bu, öneriyi ve puanını kaldıracaktır.


4 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör
bottom of page