Google Ads Arama Ağı Reklamları
Google Ads arama ağı reklamlarını profesyonelce yönetin.
Google Reklamlarınızı bu rehber üzerinden okuduklarınız ile daha iyi yerlere getirebilirsiniz

Google Reklam Kampanyaları için adım adım giderek önce mantığı kavrayıp sonra da ufak tüyolar ile bu seriyi sonlandıracağız
İpucu #1 - Google Ads Arama Ağı Reklamları Nedir ?
Arama ağı reklamları, google üzerinde herhangi bir şey arattığınız zaman ilk dört sırada çıkan reklamlardır. Bu reklam türünde belirlediğiniz anahtar kelimeler ya da bu anahtar kelimeler ile alakalı sorgularda reklamlarınız kullanıcılara gösterilir. En çok kullanılan reklam türlerinden bir tanesidir.
Hizmet ya da ürün satışı yapıyorsanız arama ağı reklamları kullanabilirisiniz.
Ayrıca arama ağı reklamlarını google iş ortağı sitelerde gösterebilir ya da resim ekleyebilirsiniz.
Arama ağı reklamlarını kullanırken tecrübelerimiz doğrultusunda sadece arama ağı bandında kullanmanız kullanıcı geri dönüşleri açısından daha verimli olacaktır.
İş ortağı ve resimli seçeneklerini aktif etmeyerek daha performanslı kampanyalar elde edebilirsiniz.
İpucu #2 - Google Ads Görüntülü Reklamlar
Görüntülü Reklamlar, google iş ortağı olan 3 milyondan fazla sitede müşterilerinize gösterilebilir düzeyde bir reklam türüdür. Kullanırken çok dikkatli olmanız ve reklamlarınızın gösterildiği yerleri sürekli takip etmeniz gerekmektedir.
Görüntülü reklam ağında kullanılmak üzere kullanacağınız görsellerin boyutları2 farklı şekilde olabilir fakat. 1200x628 görsel kullanıp tam ortalayarak anlatmak istediklerinizi aktarabilirseniz iki farklı görsel hazırlamadan tek görsel ile bu işin içerisinden çıkabilirsiniz.
Görüntülü reklamları ek olarak yeniden pazarlama kampanyalarınıza entegre olarak kullanmanız, düz görüntülü reklam kampanyası kullanmanızdan daha etkili olacaktır.
Görüntülü reklamları yeniden pazarlama listenizde kullanırken yerleşim hedeflemenizi öneririz.
Google reklamları için re-marketing yapın
İpucu #3 - Google Ads Youtube Reklamları
Youtube her yaştan ve her kitleden kullanıcıya sahip bir platform haline dönüşmüş hatta artık arama motoru olarak bile kullanıldığını idda etsek çok da yanılmayız. Örneğin bir ürün almadan önce youtube üzerinden incelemesini aramadığımızı söylersek çok da doğruyu yansıtmamış olur :)
Youtube reklamları ile markalaşma ve marka bilinirliği yaratmak diğer reklam türlerine göre daha kolaydır. Youtube reklamlarını kullanırken bağımsız seçimler yapmanız mümkündür. Örneğin yayın içi atlanamayan reklamlar, yayın öncesi reklamlar kullanabilirsiniz.
Hedef kitlenizi doğrudan seçebilir ve onlar için reklamlar oluşturabilirsiniz.
Önümüzdeki 5 sene içerisinde bu reklam tipinin diğer reklam türlerini daha çok baskılayacağından emin olabilirsiniz :)
Ayrıca youtube reklamları yeniden pazarlama için oldukça sık kullanılmaktadır.
İpucu #4 - Google Ads Discovery Reklamlar
Discovery reklamlar yani keşif reklamları. Özellikle yeni bir ürün satmadan önce talebin nasıl olacağı ile ilgili fikir edinmenizi sağlayacak reklam türüdür. Bu reklam kampanyasını oluşturup yayınlayarak youtube anasafya, gmail ve google keşfet kısmında reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz. Çok fazla kullanılan bir reklam türü olmamasına rağmen talep toplamada büyük iş görür discovery reklamlar.
Bu reklam türünü kullanarak yeniden pazarlama dahi yapabilirsiniz fakat dönüşüm oranınız nispeten görüntülü reklamlara oranla az olacaktır. Büyük bir şirket değilseniz yahut reklam için ayıracak ek bütçeniz yoksa tavsiye etmiyoruz :))
Ayrıca bu reklam tipi için 3 farklı ölçüde görsel kullanmanız gerekecek fakat görüntülü reklam ağı kampanyalarında bahsettiğimiz gibi bir uygulama yaparak tek görsel ile işinizi halledebilirsiniz.
İpucu #5 - Google Ads Max Performans Reklamları
Maximum Performans reklamları henüz yeni bir reklam türü olmasına rağmen ileride bir çok reklam türünün yerini alacağı kesindir. Şimdiki hali ile değerlendirecek olursak, tüm kampanya türlerini içeren reklam tipi olarak karşımıza çıkar.
Max performans reklamları ile google ads üzerinde bulunan tüm kampanyalar bir arada toplanmıştır. Efektif bir reklam türü olmasına rağmen yayınladıktan sonra analizler kısmı haricinde kampanyanın gidişatı ile ilgili bilgi toplamanız ya da incelemeniz henüz mümkün değildir. Bu yönü ile büyük bir eksi yönü bulunmasına rağmen sektörden sektöre değişik sonuçları mevcuttur. Olumlu ya da olumsuz kullanmadan bilemeyeceğiniz bir reklam tipi olduğu için ek bütçeniz varsa muhakkak deneyerek test etmenizi öneririz.
Google Reklam Yönetimi Serimiz Devam Edecektir
Daha fazla bilgi almak ve ya reklamlarınız ile ilgili destek almak için bize ulaşın.